Lyxa till vardagsrutinerna

Våra tips för det där lilla extra i vardagen

Istället för att fokusera på de självklara produkterna, som schampo och tandkräm, har vi förberett produkter och tips som ger dig det där lilla extra i vardagen och som gör att dagen flyter på bättre.

En friktionsfri morgon

Oavsett om du är en morgonmänniska eller inte, är det smart att förbereda vilka kläder du ska ha på dig kvällen innan. Redan här har du skakat av dig ett stressmoment som hade kunnat påverka många viktiga beslut under dagen.

Men! Innan du klär på dig kan en välbehövlig dusch pigga upp både kropp och knopp. Medan du duschar, varför inte tänka igenom dagens agenda för dig själv i lugn och ro samtidigt som du unnar dig en välgörande peeling. 

Väl inne i köket där det vankas frukost - eller bara en kopp kaffe - ha dina kosttillskott eller läkemedel färdigdoserade för resten av veckan, på så vis slipper du den tidskrävande processen att plocka ut och räkna dina tabletter varje morgon. Detta gäller såklart bara dig som tar kosttillskott eller läkemedel på morgonen. 

För dig som kontinuerligt tar medicin, läs mer om vår tjänst DosPac här

Till sist. Innan det är dags att bege sig ut och konfrontera dagens alla utmaningar, se till att skydda ansiktet med en bra ansiktsspray som håller sminket på plats och som skyddar huden mot smuts.

En välförtjänt lunchpaus

Tankar som ”vad ska jag äta till lunch?” har börjat ta mer fokus än jobbet och du känner att hungern blir alltmer påtaglig. Innan det är dags för lunch, tvätta dig om händerna och under armarna om du vet att eftermiddagen består av möten eller samtal som kan reta upp svettkörtlarna. En väldoftande deodorant nära tillhands kan då vara att föredra.

Efter lunchen, var förberedd med mellanrumsborstar eller Plackers för att rensa bort de matrester som kan ha fastnat mellan tänderna. En flourtablett eller flourtuggummi efter maten hjälper även till att få bort en mindre smickrande andedräkt och minskar uppkomsten av muntorrhet och hål i tänderna.

En energifylld eftermiddag

För dig som jobbar ett 9-5 jobb börjar arbetsdagen nu rundas av och sötsug, rastlöshet, trötthet och även stress kan kännas extra påtaglig. Om du har möjlighet att ta en paus, testa punkterna nedan mot de typiska eftermiddagssymtomen.

  • Fräscha upp ansiktet med en återfuktande ansiktsspray med ingredienser som piggar upp, t.ex citrusdoft.
  • Hjälp dina trötta ögon som kan ha blivit uttorkade efter en lång tid framför datorn med hjälp av ögondroppar.
  • Om du vill lyxa till det, varför inte ge dig själv en välbehövlig handmassage som stimuleras nerverna i händerna och får musklerna att slappna av.
  • Drick ett stort glas vatten och ät något som hjälper mot sötsuget, till exempel en macka.

Den här pausen behöver inte vara längre än 10 minuter, men kan göra mycket för motivationen och att lyckas effektivisera sitt arbete de sista timmarna innan det är dags att åka hem.

En behaglig kväll

Dagen börjar vankas mot sitt slut och det är dags att göra sig redo för sängen. Självklart finns det dagar då du varken hunnit eller orkat sätta på dig pyjamas, ta bort sminket, smörja in dig, borsta håret eller tänderna – och det är helt okej! Vi är alla mänskliga.

Gör det inte till en vana bara, för liksom småbarn mår även vi vuxna bra av rutiner. Det vi på Apoteket försöker säga är att vi vill att du ska må bra och att en god vardagshygien varken behöver blir kostsam eller omständlig.

Varken serum, ögonkräm, ansiktspeeling eller anti-age-krämer behöver kosta skjortan och samtidigt vara effektiva.