Förebyggande vid en förkylning

Vanligtvis känner du när en förkylning är på väg och hoppas då innerligt att den inte kommer bryta ut och bli alltför våldsam. Men faktum är att det går att ta till receptfria läkemedel som reducerar risken för att förkylningen ens uppstår. Ta del av våra råd och produkttips här.  

Hindra förkylningen från att bryta ut

Idag finns det receptfria läkemedel som både lindrar samt bidrar till att förkylningsperioden kortas ner. Om du ser till att påbörja behandlingen vid första symtom, till exempel halsont och stickande eller rinnig näsa, kan du även stoppa hela sjukdomsförloppet.

Vad kan jag göra själv?

Om du vill undvika en förkylning är bästa sättet att motionera, äta hälsosamt och sova ordentligt. På så vis kan kroppen enklare motstå infektioner. Men om du stressat mycket och länge, något som i sin tur brukar leda till dåliga sovvanor, gör du det svårare för kroppen att stå emot en förkylning. Alkohol brukar också vara en bov i dramat.

Kvinna som jobbar och har ont i halsen

Foto: Getty Images

Ta det lugnt en stund

Sen är det givetvis viktigt med vila under tiden som du upplever förkylningssymtom. Vila behöver inte innebära att du måste ligga ner, det kan till och med vara bra att vara uppe och röra på sig. Däremot ska du inte ta till pulshöjande aktiviteter som motionering om du har en infektion i kroppen. Krya på dig.

Rekommenderad läsning