Hem / Tema / En bebis första tid


Den första tiden med ett nyfött barn kan vara omtumlande, intensiv - och helt fantastisk. Vi gör förstås allt vi kan för att för att hjälpa till. Här finns några produkter som kan underlätta.

Vi kallar den skötbädd, men den är också en väska med förvaring och en egen plats att vara på när det är dag att till exempel byta blöja på den lilla. Och det är inte allt. Den innehåller produktprover (innehållet kan variera), en broschyr med råd och tips och ger tillgång till rabatter på Apotekets baby- och barnsortiment. Apotekets skötbädd kostar endast 49 kr för medlemmar i Apotekets kundklubb. Du kan antingen beställa skötbädden här på apoteket.se eller köpa den i butik.

Observera att när du blir kundklubbsmedlem kommer du kunna motta kommunikation och mejlutskick av relevans för bebisens utveckling.

En liten bok om det största av allt: ett nyfött barn.


Boken tillägnas dig som förälder och är skriven av våra farmaceuter tillsammans med barnläkare, toxikolog och barnmorska. I den samlar vi de vanligaste sjukdomarna och annat som små barn kan råka ut för.

För det kommer dagar när barnet inte mår toppen. Då hittar du råd och tips här, så att du kan lindra, lugna och få den lilla att må bättre. Du kan också skriva själv – om födseln och andra milstolpar i barnets liv. Den första förkylningen är ju inget att komma ihåg, men det första leendet är något att minnas för evigt.

Checklista

Bra att ha hemma

Blöjbyte
Tvättlappar i mjukt papper
Blöjor
Salva mot blöjutslag

Rengöring & hudvård
Babyolja
Babytvål
Babyschampo
Nagelsax/nagelfil för barn
Bomullspinnar
Mjukgörande kräm

Ögon
Tvättkompress
Ögonskölj

Små täppta näsor
Barnnäsdroppar – koksaltlösning
Snorsug

Feber
Febertermometer (rektal och örontermometer)
Smärtstillande och febernedsättande läkemedel...

...med paracetamol (t ex Alvedon eller Panodil), flytande eller stolpiller. Tänk på att stämma av med sjukvården innan du behandlar barn under 6 månader på egen hand. Detaljerad information om läkemedel hittar du alltid i bipacksedeln eller på fass.se.