En bebis första tid

Den första tiden med ett nyfött barn kan vara omtumlande, intensiv - och helt fantastisk. Vi gör förstås allt vi kan för att hjälpa till. Här finns några tips och produkter för en bra start på det nya livet med en liten. 

Apotekets checklista - bra att ha hemma

Blöjbyte

Att förstå sig på hur en blöja ska sättas på och tas av kan vara en klurig process som bara blir enklare med tiden så oroa dig inte - för du som förälder eller närstående kommer behöva byta en och annan blöja på den lille.

Vi på Apoteket har blöjor till den allra minsta, tvättlappar som mjuknar när du sköljer dem med vatten, våtservetter och givetvis - lindrande salvor om bebisen skulle få blöjutslag. 

 

Snuvig bebis

När bebisens näsa blir täppt går det inte att be bebisen fräsa ut snoret som med äldre barn. Därför har vi några hjälpmedel som gör det lättare för dig och bebisen att få ut snoret, bland annat näsdroppar med koksalt och i vissa fall, nässug. 

Feber

Om ditt barn är under 3 månader och har fått feber ska du alltid kontakta vården. Är ditt barn under 6 månader rekommenderar vi kontakt med vården innan du ger febernedsättande, men har barnet över 39 graders feber ska du alltid kontakta vården.

Om du vill lära dig mer har vi på Apoteket tagit fram den behjälpliga Feberskolan som guidar dig genom de vanligaste frågorna om barn och feber. 

Hel och ren

Precis som för oss vuxna är det viktigt för bebisar att regelbundet tvättas och badas. Är huden torr kan den behöva smörjas in. Använd produkter med ingredienser som är snälla för huden och som återfuktar. När det är dags att klippa naglar eller rengöra öron finns det anpassade saxar för bebisens mjuka naglar och topps för små öron. 

Viktigaste dosen för en glad bebis

Alla produkter som är bra att ha intill skötbädden kan hjälpa dig att känna dig lugnare som förälder eller närstående under en period då många nya intryck ska bearbetas för både dig och bebis. Men den hemliga ingrediensen för en fin relation med den nya medlemmen är självklart mycket bus, skratt och kärlek. 

Lycka till och ta hand om er. 

För att komma till hela babyutbudet på Apoteket.se, klicka här.