Årets skönhetsskribent 2017

Årets skönhetsskribent är en utmärkelse som instiftades av Apoteket 2014 för att uppmärksamma och synliggöra rapportering om skönhet som är nyanserad, bygger på kunskap och inspirerar. Apoteket strävar efter att slå hål på myter och främja kunskapsnivån om skönhetsprodukter hos konsumenter. Som en aktör på skönhetsmarknaden vill Apoteket att Årets skönhetsskribent ska verka för en bättre skönhetsindustri. När priset instiftades riktades det framförallt mot skribenter inom skönhet i magasin och digitalt. Numera omfattar priset även influencers inom skönhet som verkar på sociala plattformar. 

Vinnare Årets skönhetsskribent 2017 - Kakan Hermansson

Vinnaren av årets utmärkelse är Kakan Hermansson som driver skönhetsblogg på Elle och har den populära podcasten Under Huden.

– Priset gör mig så otroligt glad och tacksam, och jag är sjukt hedrad över att bli utsedd till Årets Skönhetsskribent 2017. Det betyder mycket för mig att Apoteket, juryn, och alla som har röstat, ser mitt arbete för att öka jämställdheten och inkludera fler i skönhetssamtalet, säger Kakan Hermansson.

Blogg: kakan.elle.se
Podcast: Under huden med Kakan Hermansson

Juryns motivering:
Kakan Hermansson med fast hand styr skönhetssverige mot ett mer tolerant klimat. Hon bjuder in fler personer att delta i samtalet och är en sund förebild när det kommer till vårt förhållande till utseende. Hon är den svages ständiga försvarare samtidigt som hon med varm röst förmedlar ny och saklig kunskap. Honhar fört ett långt och gediget arbete för att slå hål på myten att make up och skönhet inte är förenligt med feminism. Vi önskar att hon vill fortsätta att fara fram som en orädd skördetröska och plöja fram sanningar som vi inte visste att vi behövde höra.

Läs pressmeddelande
Läs mer om tävlingen
Se alla nominerade 2017
Se tidigare vinnare

Årets skönhetsskribent - Apoteket