Inför resan

Reseintyg och antigentest - så hjälper vi dig som ska resa

Du är inte ensam om att undra kring reseintyg, vaccinationer och tester om du tänkt resa i vinter. Här får du den mest relevanta informationen om vad du måste ha koll på och vart du kan vända dig för tester.

När många länder nu väljer att öppna upp sina samhällen väljer fler och fler att resa utomlands. Vi på Apoteket har fått många förfrågning i butik kring intyg och hur du som ska resa ska gå tillväga för att få ett sådant.

Här är information om vad som gäller angående intyg och annat som är viktigt att tänka på vid resor i vinter.

Reseintyg antigentest

Många länder godtar antigentest med friskintyg vid inresa. Hos Doktor24 kan du göra antigentest och få friskintyg.

Det är viktigt att komma ihåg att en förutsättning för friskintyg/reseintyg är att testet utförs av vårdpersonal.

Antigentesterna som köps i egenvården kan inte fås med intyg.

Bokning av tjänsten Antigentest med intyg görs via Doktor24, i app eller på deras webbplats.

> Kom till bokning av antigentest här.

Kom ihåg!

Reglerna kring reseintyg kan ändras samt att det i slutändan alltid är du själv som ansvarar för vilket test som gäller om du ska ut och resa.

Vaccinpass

Hos eHälsomyndigheten kan du beställa vaccinationspass. Inom 7 dagar från utförd vaccination rapporteras vaccinationen in till det nationella vaccinationsregistret och det är möjligt att beställa ett bevis.

Hos eHälsomyndigheten kan även beställa tillfrisknandebevis och testbevis vid negativt test av covid-19. Beställning och mer information finns här.

Kom ihåg att det alltid är du själv som ansvarar för att kolla upp vilka inreseregler som gäller till respektive resmål. För mer information, gå in på swedenabroad.