Tillsammans med GodHjälp mot corona

Vad är GodHjälp?

Många människor måste hålla sig hemma på grund av coronaviruset. GodHjälp gör det möjligt att leverera hem mat- och receptfria apoteksvaror till dem genom att sammanföra dem med verifierade volontärer. Vi på Apoteket tycker att det är ett strålande initiativ och stödjer GodHjälp helhjärtat.

Ingår du i en riskgrupp?

Hemmahjältar är personer i riskgrupper som stannar hemma för att minska risken att överbelasta vården. Anmäl dig som Hemmahjälte hos GodHjälp, så kan du få hjälp att handla mat och receptfria apoteksvaror.

Vill du bli volontär?

Om du inte är i riskgruppen kan du bli volontär och rädda liv genom att handla åt Hemmahjältarna. 

Handla receptfria apoteksvaror

GodHjälp passar utmärkt för allt från smärtstillande till schampo på Apoteket. Men om du behöver hjälp att hämta ut receptbelagda läkemedel kan du ge en fullmakt till en anhörig eller vän (inte till volontärer). Läs mer om fullmakter här. Du kan också handla på apoteket.se eller via vår app Mitt Apotek.

Så här går det till

1. Hemmahjälten registrerar sig och lämnar en lista på mat- och receptfria apoteksvaror som ska köpas
2. Volontären registrerar sig, godkänner GodHjälps regler och identifieras med BankID
3. Volontären ser inköpslistor som finns i närheten och väljer sitt uppdrag
4. Hemmahjälten och volontären får båda mail med kontaktuppgifter. Volontären kontaktar hemmahjälten för leveransadress, gör inköpet och levererar varorna, samt får betalt för utlägget mot uppvisande av kvitto

Överlämningen sker säkert enligt GodHjälps instruktioner. Av smittoriskskäl rekommenderas starkt Swish-betalning.

Registrera dig hos GodHjälp