Tandvård

Noggrann tandvård är viktigt för att ditt barns tänder. Använda gärna fluortandkräm. Fluor tränger in i emaljen, gör den tålig mot syraangrepp och kan läka små hål. Barnets tänder behöver vila från mat och dryck ett par timmar mellan måltider. Nya tänder är extra känsliga för kariesangrepp. Ta hand om tänderna med bra tandborstar och barntandkräm.

Läs mer

Tandvård från första tanden

Tandborstning på ditt barn är viktigt både morgon och kväll. Från den första lilla tanden, till att barnet är cirka tio år kan det behöva din hjälp med borstningen. Klicken med fluortandkräm ska vara av ungefär en ärtas storlek. Den bästa kollen på de små tänderna får du om ni går till tandläkaren regelbundet. Det år ditt barn fyller 3 år är det dags att gå för första gången. Det kommer ett brev hem i brevlådan när det är dags.

Sexårständer är lätt att missa

Sexårstanden är den mest lagade tanden i sverige. Dessa kindtänder växer fram bakom de sista mjölktänderna utan att barnet tappar en mjölktand innan. Det är lätt att missa dem när de smyger fram. De har ofta gropar på tuggytorna där bakterier samlas.

Vill du ge dina barns tänder de bästa förutsättningarna? Skaffa bra och roliga produkter. Du kan handla några här till höger. Och utrusta dig med tålamod och envishet.

Undvik småätande mellan målen

Vatten släcker törsten bäst och är också bäst för tänderna. Det skadar tänderna snabbare än man tror att dricka söta drycker mellan måltider eller på natten. Tänk på att även juice innehåller socker.

Fäll ihop artikeln
placeholder
Foto: Ulf Berglund
Bild på Zendium Junior

Zendium Junior

mint/lakritssmak 15 ml Barntandkräm med fluor

  • Mint/lakritssmak
  • Lämplig för känsliga slemhinnor. Innehåller små mängder mjölk och äggproteiner.
  • Med fluor (0,145%) som minskar risken för karies. Sötad med xylitol. Innehåller enzymer. Från 5 år.
9 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
Bild på Dentosal Junior

Dentosal Junior

fruktsmak 60 ml Barntandkräm med fluor

  • Fruktsmak
  • Lämplig för känsliga slemhinnor.
  • Med fluor (0,10%) som minskar risken för karies. Sötad med xylitol.
23,50 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar