Två paket från Apoteket på köksbord

Vi erbjuder valfrihet kring hur du får dina läkemedel eller andra varor på recept. Till dig som inte får tag på rätt läkemedel vid ditt apoteksbesök kan vi skicka hem det i efterhand. Och om du har ett kontinuerligt behov av varor från oss men inte kan beställa hem via Apotekets e-handel eller har svårt att ta dig till ett apotek, finns alternativa lösningar.

Lagergaranti

Apotekets Lagergaranti

Om vi inte skulle ha din medicin i lager när du kommer till ett av våra apotek, kan du få den hemskickad utan kostnad. Lagergarantin gäller receptbelagda läkemedel, men inte varor som inte kan levereras hem. Undantagen inkluderar stora förpackningar, temperaturkänsliga varor eller sådana som kräver extra säker leverans, till exempel sömnmedel eller lugnande läkemedel. Varor som är slut hos tillverkaren ingår inte heller i Apotekets lagergaranti.

Prenumeration är en kostnadsfri tjänst för dig som vill få påfyllnad av dina mediciner på enklast möjliga sätt.

Få medicinen hemskickad

Du kanske till och med vill ha dem hemskickade när det är dags för ett nytt uttag?
Ring vår Kundservice 0771 450 450 så berättar vi mer om tjänsten eller besök något av våra apotek.

Hur går det till?

Vi bevakar när det är dags för nästa uttag och skickar ett SMS till dig i god tid innan. Om du svarar "ja" på detta SMS inom två dagar gör vi i ordning medicinen.

Om du väljer att hämta på ett apotek skickar vi ett SMS till dig när allt är klart. Många mediciner kan du få levererade till valfri adress, apoteksombud eller till Postens utlämningsställe.

När sista uttaget är gjort på ditt recept påminner vi dig så att du kan be att få ett nytt recept av din läkare.

Fördelar

  • Du står aldrig utan din medicin.
  • Du behöver inte planera dina apoteksbesök.
  • Du hämtar ut din medicin när det passar dig eller får den levererad dit du vill.
  • Du kan betala när du hämtar medicinen eller få faktura hem.
  • Ditt besök på Apoteket går snabbt eftersom medicinen redan är iordninggjord.
  • Vid ditt besök kan vi ägna mer tid till tips och råd kring användningen av dina mediciner.

Hemleverans – rabatterade livsmedel

För dig med livsmedelsanvisning på produkter som omfattas av olika förmåns- och rabattsystem erbjuder vi på Apoteket bland annat hemleverans och hjälp med bevakning av nästa uttag, så att du alltid har dina livsmedel när du behöver dem. Vi erbjuder också möjligheter för dietister att beställa åt dig som kund.

Besök ett av våra apotek eller ring 0771 450 450 för mer information om vad som passar dig bäst.

Gratis hemleverans av vissa läkemedel

För dig som använder Duodopa eller Humira från läkemedelsföretaget Abbvie och bor i Västra Götaland, Stockholmsområdet eller Malmöområdet erbjuder vi gratis hemleverans.

Leveranserna sker på bestämda dagar inom vissa tidsintervall. Oftast kan även övriga receptläkemedel skickas med samtidigt. Läkemedlen betalar du via faktura, hela summan på en gång eller via delbetalning.

Kontakta kundservice om du är intresserad och ingår i gruppen som kan få hemleverans.