Utvecklas och väx tillsammans med oss

Vi tycker det är viktigt att ta tillvara på den kunskap, de innovativa ideér och det engagemang som ni studenter besitter. Med verksamhet i hela Sverige är möjligheterna stora att börja din karriär hos oss. 

För dig som studerar farmaci kommer mer information nedan om möjligheterna vi erbjuder dig. Är du student inom något annat område och är intresserad av att göra din praktik eller examensarbete hos oss rekomenderar vi dig att ta direkt kontakt med den avdelningen. 

Du är alltid välkommen att Kontakta oss

Följ Apoteket Karriär på sociala medier

 

Farmaceutstudent

Vi vill lära känna dig! Regstrera dig i vår studentklubb, Apotekets själsfränder, och ta del av framtida evenemang, nyheter, lediga tjänster och mycket mer. Utskicken är anpassade efter vilken termin och vart du läser, så att det ska bli extra relevant för dig. 

Du registrerar dig enkelt genom att följa länken --> Apotekets själsfränder 

Gör din farmacipraktik hos oss

Vi på Apoteket vill ge dig som student den bästa möjliga praktikperioden. Vårt mål är att du efter din praktik ska vilja jobba på något av våra apotek. Vi erbjuder dig därför en inspirerande och lärorik utbildningsperiod där du kan ta del av branschens bredaste farmaceutiska verksamhet. Våra engagerade handledare ser fram emot att stötta dig i din praktiska utbildning. 

Vårt erbjudande: 

- Praktikantbidrag på 1 700 kronor/månad (skattepliktigt), alternativt 5000 kronor/månad (skattepliktigt) för praktik på utvalda apotek. 

- Max. 5 000 kronor kr/månad (skattepliktigt) ersättning för fördyrade omkostnader i samband med praktiken, t ex resor, boende.

- Rabatt på handelsvaror 20% och receptfria läkemedel 5%. Gäller på praktikapoteket.

- Tillgång till personalskortet och de förmåner som finns i Förmånskollen på Benify Flexpay. 

- Inspirationsdag tillsammans med dina praktikantkompisar. 

- Under praktiken får du inblick i vårt recepthanteringssystem REX och andra IT-verktyg. 

- Möjlighet till studiebesök på våra olika verksamheter inom företaget, exempelvis tillverkning, Apodos, Kundservice och sjukhusapotek. 

Extra ersättning på utvalda apotek

På följande apotek får du som student hela 5000/kr/månad i praktikantbidrag (skattepliktigt)

- Piteå, Apoteket Renen
- Hudiksvall, Apoteket Stjärnan
- Sollefteå, Apoteket Skärvsta
- Strömsund, Apoteket Älgen
- Mora, Apoteket Bävern 
- Borlänge, Apoteket Kupolen 
- Vadstena, Apoteket Örnen
- Motala, Apoteket Kronan 
- Tingsryd, Apoteket Uttern
- Lessebo, Apoteket Örnen

Apotekstekniker

Studerar du till apotekstekniker har du möjlighet att göra praktik på våra apotek. Du får själv kontakta apotek för att höra dig om dina möjligheter just där.

Under praktikveckorna får du under handledning tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete inom försäljning, rådgivning, service, författningar, bransch- och produktkunskap. Dessutom får du insyn i apoteksteknikerns arbetsuppgifter på områden som egenvård och varuförsörjning.