Vårdcentralen på nätet - Min Doktor

Apoteket samarbetar med Sveriges största vårdcentral på nätet – Min Doktor. De kan hjälpa dig med undersökning, diagnos och behandling för besvär som lämpar sig för digital vård. 

Vad kan Min Doktor hjälpa dig med?

Många av de besvär du får hjälp med på en vanlig vårdcentral kan du också sköta via nätet. På Min Doktor arbetar legitimerade läkare och barnmorskor som även är anställda i den vanliga vården. På Min Doktor kan de hjälpa dig med till exempel allergi, ögoninflammation, hudbesvär, hosta och att förnya recept.

Du kan chatta, ladda upp bilder eller korta filmer, boka videosamtal och få remiss till provtagning av vårdpersonalen hos Min Doktor. Vi hoppas att samarbetet ska ge dig ökad frihet och möjlighet att sköta din hälso- och sjukvård när det passar dig och att du ska slippa att stå utan läkarkontakt och läkemedel om du skulle råka vara lite sent ute.

Så här går det till

  1. Du loggar in med BankID och fyller i ett frågeformulär där du kan beskriva dina besvär.
  2. Min Doktor har öppet dygnet runt och du får oftast svar inom en timme. Mellan klockan 6 och 21 svarar en läkare garanterat inom fyra timmar.
  3. Du kommunicerar skriftligt med din läkare eller barnmorska via appen och du kan svara och själv ställa frågor i din egen takt, när det passar dig. Behövs bilder eller videosamtal kommer ni överens om hur och när.
  4. Genom att ställa frågor och eventuellt skicka dig på provtagning, samlar läkaren in all information som krävs för att ställa en korrekt diagnos eller förnya ett recept*. Om det är preventivmedel du har behov av, är det en barnmorska som hanterar ärendet.

*Min Doktors läkare förnyar recept för högst 90 dagars användning och är mycket restriktiva med att förskriva vanebildande läkemedel.

Gratis blodtryck på Apoteket

För kvinnor i behov av preventivmedel och män som sökt Min Doktor för erektil dysfunktion behövs ett aktuellt blodtryck för att barnmorskan eller läkaren ska kunna göra sin bedömning. Min Doktors patienter kan mäta sitt blodtryck gratis hos Apoteket.

När du har startat ett ärende hos Min Doktor erbjuds du att mäta ditt blodtryck på ett av våra apotek. Du rapporterar sedan in blodtrycket till Min Doktor så att läkaren eller barnmorskan kan bedöma om de kan skriva ut ett recept på det läkemedel som du har frågat efter.

Gå till Min Doktor