Ryggkollen

Smärta i ländryggen kan ha stor påverkan på vardagen för den som drabbas. Fyra av fem personer upplever ländryggssmärta någon gång i livet, och utan behandling i tid kan den lätt bli återkommande och långvarig. Men med rätt träning och stöd går det att minska smärtan och leva ett mer aktivt liv.

Smärta i ländrygg – vanlig orsak till att söka vård

Ländryggssmärta utgör en majoritet av alla ryggbesvär. Den vanligaste formen kallas ospecifik ländryggssmärta. Det betyder att smärtan är godartad men man vet inte riktigt vad som skapar besvären, och inte sällan blir den kronisk. Däremot vet man vad som hjälper för att du ska kunna må bättre.

Idag visar forskning att handledd träning och information är den mest effektiva grundbehandlingen mot långvarig ländryggssmärta. Kontinuerlig behandling är viktigt för att undvika att besvären kommer tillbaka.

Vad är Joint Academy?

Joint Academy erbjuder en digital behandling för ländryggssmärta. Behandlingen erbjuds via app och finns tillgänglig var och när du vill.

Med Joint Academy får du:

  1. Personlig fysioterapeut för hjälp, stöd och uppmuntran
  2. Individuellt träningsprogram
  3. Utbildning och dagliga påminnelser
  4. Verktyg för att följa din utveckling

Hur fungerar det?

När du påbörjar din behandling så får du kontakt med en personlig fysioterapeut som hjälper dig att komma igång med ditt träningsprogram. Programmet består av enkla övningar som stärker musklerna i ländryggen för att avlasta ryggraden vilket minskar smärta och ökar rörlighet. Övningarna tar bara 5-10 minuter om dagen. Din fysioterapeut handleder dig under hela behandlingen och ni har regelbundna
uppföljningar via appen. Du kan enkelt följa dina framsteg varje vecka.

  • 70 000+ behandlade patienter
  • 99 % patientnöjdhet
  • Patientavgift 0 kronor

Vilka resultat kan man förvänta sig av behandlingen?

Joint Academy erbjuder en behandling baserad på vetenskaplig evidens och kliniskt kunnande. Studier visar att patienter som behandlar sin ländryggssmärta med handledd träning får mindre ont och förbättrar sin fysiska funktion. Att fortsätta träna över en längre tid är viktigt för att optimera sin förbättring och att lära sig få in träning i vardagen.

Joint Academy passar för dig som

  1. Upplever smärta i ländryggen
  2. Vill ha hjälp av en personlig fysioterapeut
  3. Vill få behandling hemifrån och komma igång utan väntetid.

Joint Academy har även behandling för artros direkt i mobilen.

> Läs mer om artroskollen