Hjärt- och kärlkoll

Var femte vuxen person i Sverige beräknas ha någon form av hjärt-kärlsjukdom. 35% av alla dödsfall i Sverige orsakas till följd av en hjärt-kärlsjukdomar.

Doktor24:s hälsokontroll Hjärt- & kärlkoll ser över dina riskfaktorer för att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Genom att upptäcka avvikelser som kan förbättras kan du påverka utvecklingen och minska risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

Hur går det till?

Du bokar en tid hos Doktor24 på ett utvalt apotek. Innan besöket ska du ha fastat i 10 timmar. Besöket tar ca 15 minuter och kostar 450 kr.

Under ditt besök kontrollerar vårdpersonalen dina värden för blodfetter, blodsocker, långtidsblodsocker och blodtryck genom ett stick i fingret. Vårdpersonalen mäter även ditt BMI och ställer frågor om dina levnadsvanor. 

Att tänka på inför kontrollen

Inför besöket behöver du fasta 10 timmar innan för att resultaten ska vara tillförlitliga och slippa tas om. Vatten och kaffe/te utan mjölk eller socker går bra att dricka även under fasteperioden.

Hjärt- & kärlkoll - för vem?

För dig som vill ta reda på om om du ligger i riskzonen för att utveckla hjärtkärlsjukdomar, som stroke och hjärtinfarkt. Åldersgräns för att använda tjänsten är 18 år.