Hälsokollen i tre steg

Apotekets Hälsokoll inspirerar och hjälper dig att ha koll på din hälsa. Den är enkel, lättillgänglig och kan vara ditt verktyg för att må bra idag och i framtiden.

1. Hälsoenkäten

När du bokat tid för en Hälsokoll fyller du i en enkel hälsoenkät här på hemsidan. Här sparar du också ner den ifyllda enkäten under en egen inloggning. Självklart är det ingen annan än du som har tillgång till den.

2. Hälsokollen

Själva Hälsokollen utförs sen på Apoteket. Den tar cirka 30 minuter och du guidas genom tester och mätningar (blodtryck, blodsocker, totalkolesterol och midjemått) av en specialutbildad farmaceut. Tillsammans går ni igenom dina resultat. Du får återkoppling direkt och en vetenskapligt baserad bedömning av dina möjligheter att minska din risk för hjärt- och kärlsjukdom. Under mötet diskuterar ni vad du kan göra för att ta hand om din hälsa, utifrån dina behov och förutsättningar.

3. Vägen vidare

Om du vill ändra eller förstärka någon av dina vanor, så erbjuder vi dig olika typer av stöd för att kunna göra en förändring som håller.

Fri tillgång till hälsolabbet

Du har fri tillgång till Hälsolabbet. Där kan du sätta personliga mål och hitta verktyg som hjälper dig att nå dem. Du hittar också en metod för att coacha dig själv i Hälsolabbet. Om du gillar att tävla så passar säkert "Utmana en vän" dig. Här kan du tävla med dina vänner för att se vem som först når sitt hälsosamma mål!

Gå till Hälsolabbet

Personlig hälsocoach

Vill du ha stöd av en personlig hälsocoach så kan vi hjälpa dig med det också. Då bokar vi in ett nytt möte där du får personligt stöd att sätta mål, göra en handlingsplan och coachning för att nå dina mål.

Uppföljande hälsokoll

För att se effekterna av dina satsningar kan du göra en ny Hälsokoll efter några månader. Vill du bara följa upp för att hålla koll och se att allt fortsätter att vara ok, så kan du istället välja att göra årliga uppföljningar.

Varje individ som genomför hälsokollen äger själv sitt resultat. Vi på Apoteket sparar inga data kopplat till personuppgifter.

Kom 10 minuter innan utsatt tid för en stunds vila innan provtagningen. Undvik nikotin och stark stress halvtimman innan besöket. Ät eller drick inget annat än vatten timmen innan besöket.

  • Pris: 700 kr
  • Tid: 30 minuter
  • Tester: Hälsoenkät, blodtryck, blodsocker, kolesterol och midjemått.
  • Du får: Koll på din hjärt-kärlhälsa, ett samtal om dina vanor och - om du vill - stöd att komma vidare.

För att ta fram Apotekets Hälsokoll har vi haft europeiska hjärtläkarföreningen och vårt eget medicinska expertråd till hjälp. Resultatet visar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och hur de egna levnadsvanorna (rökning, motion, stress, sömn med mera) påverkar hälsan. För att resultatet ska vara pålitligt behöver några faktorer uppfyllas

  • För att kunna göra Apotekets Hälsokoll måste du ha fyllt 18 år.
  • Apotekets Hälsokoll är inte lämplig för dig som har en behandlingskrävande kronisk sjukdom, har haft hjärtinfarkt eller slaganfall/stroke, eller genomgått en kranskärlsoperation. Vi rekommenderar att du istället tar kontakt med din doktor eller vårdcentral för rådgivning om livsstilen.
  • Personer med diabetes kan dock göra Hälsokollen, då hänsyn till detta tas i resultatet.

20 000 personer har gjort Hälskollen, privat eller som medarbetare på ett företag som köper tjänsten av oss. Många kan vittna om att de fått hjälp, förbättrat sina värden och mår bättre.

Så här tycker några av våra kunder om Apotekets Hälsokoll

"Jag fick en bild av mitt hälsoläge och vad jag kan göra åt det."

"Det kändes bra med en kick för att förändra mitt liv."

"Trots att jag hade bra värden blev jag motiverad att ta tag i det som kan bli bättre."

"Enkla tester. Gillade Hälsolabbet och möjligheten att labba själv."

"Jag vet många som skulle behöva en sån här bra Hälsokoll."

Du kan göra Apotekets Hälsokoll på 100 apotek över hela landet.
Ring till Kundservice för att boka en tid eller boka direkt här