Nu höjer vi rösten för brösten!

Under hela oktober säljer vi på Apoteket Bröstcancerförbundets rosa band. När du köper deras band går dina pengar oavkortat till bröstcancerforskning.

Här kan du ta del av tre spännande reportage på tre starka kvinnor. Alla har en nära relation till bröstcancer och jobbar dagligen för en ljusare framtid där vi både botar fler och ger bröstcancerpatienter rätt behandling för en enklare behandlingsresa. 

Missa inte heller vår livesändning den 11 oktober med stort fokus på hur du undersöker dina bröst själv - i samarbete med Bröstcancerförbundet. 

 

Bröstcancer i siffror

 
• Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer 

 • Nära 8000 kvinnor om året får diagnosen bröstcancer 

• 80 procent av de drabbade överlever sin bröstcancer 

• Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor 

• Två av tre fall upptäcks vid screening (mammografi)

Anna Stadling om bröstcancerbeskedet

Läs hennes omtumlande resa här

Carinas möten med nyinsjukna patienter

Läs intervjun med årets bröstsjuksköterka här 

Må bättre snabbare under rehabilitering

Läs om Yvonnes senaste forskning här

Kunskap räddar liv

Media har rapporterat att antalet upptäckta bröstcancrar minskat under pandemiåret 2020. Men sanningen är att det även under pandemiåret var 8.000 kvinnor och 60 män som fick bröstcancer och lika många kommer det vara i år. 

Idag vill vi sprida ordet om vikten av självundersökning som komplement till mammografi för tidig upptäckt av bröstcancer. I den här filmen ser du hur du steg för steg undersöker dina bröst. Vilken dag är din klämdag?

100%

Apoteket.se sänder live

Under vår live-sändning, den 11 oktober, får du lära dig hur du undersöker dina bröst, ta del av forskningsresultat inom bröstcancer samt träffa en kvinna som hade en spännande målbild under sin bröstcancerbehandling – "jag ska köra rally"!

Titta på liven och ställ dina frågor till Bröstcancerförbundet och experterna som deltar. Tillsammans höjer vi rösten för brösten!

> Du hittar livesändingen här.