Handla på Apoteket

Du kan handla receptbelagda mediciner och produkter för egenvård både i våra butiker och här på apoteket.se.

Medicin på recept

Apoteket säljer både receptfria och receptbelagda mediciner. För att du ska få hämta ut en receptbelagd medicin på ett apotek eller beställa hem det från apoteket.se krävs det att en läkare först har skrivit ut ett recept på medicinen till dig. För det mesta skickas receptet elektroniskt till apoteket via en säker förbindelse men ibland får du det utskrivet på papper. När du får ett pappersrecept måste du ta med dig det till apoteket när du ska hämta ut medicinen.

E-recept - ett alternativ till pappersrecept

När du ska hämta ut medicin på ett recept som skickats elektroniskt till apoteket behöver du bara ha med dig en giltig legitimation. Visa upp din legitimation så tar apotekspersonalen fram receptet direkt på datorn. Receptet ligger kvar i datasystemet under hela giltighetstiden och är tillgängligt på alla apotek, även när du beställer medicinen på apoteket.se.

Om din läkare inte redan erbjuder dig e-recept kan du be henne eller honom kontakta Apoteket via e-post för att få mer information: e-samverkan@apoteket.se.

Visste du att:

Sverige är världsledande i utvecklingen av e-recept. Över hälften av alla recept är e-recept och med nuvarande utvecklingstakt kommer alla recept att vara elektroniska inom några år.

 

Varför e-recept?

E-recept har utvecklats i samarbete mellan sjukvården och Apoteket för att höja säkerheten i recepthanteringen. Dessutom blir det enklare för dig som kund eftersom du inte behöver hålla reda på pappersrecept och medicinen kan hämtas ut på valfritt apotek i hela landet.

Be din läkare om e-recept

Med e-recept kan du beställa din medicin här på apoteket.se och få den hemskickad. Du kan också hämta ut den på valfritt apotek, allt du behöver ha med dig är din legitimation.

Surfar du med mobilen?

Du har väl inte missat Apotekets nya mobilanpassade version?

Nej tackTill mobila apoteket