Handla på Apoteket

Du kan handla receptbelagda mediciner och produkter för egenvård både i våra butiker och här på apoteket.se.

1. Allmänt

Följande allmänna villkor gäller för försäljning av varor från Apoteket via telefonbeställning eller vid beställning via hemsidan apoteket.se. Genom din beställning accepterar du dessa allmänna villkor. 

2. Registrering

För att handla från Apotekets egenvårdssortiment av receptfria varor via apoteket.se eller telefon krävs ingen registrering. Det är tillräckligt att du lämnar dina uppgifter enligt de instruktioner som framgår av beställningsformuläret.

För att kunna handla receptförskrivna varor via apoteket.se måste du av säkerhetsskäl i förväg registrera dig för tjänsten via apotekets hemsida, apoteket.se. För att kunna registrera dig måste du ha tillgång till e-legitimation. Kontakta din bank för att få en e-legitimation.

Förutsättning för att kunna handla receptförskrivna varor via Apotekets e-handel är att:

  • du är folkbokförd i Sverige.
  • du samtycker till elektronisk lagring av dina recept hos Apoteket.
  • du samtyckt till att vara med i högkostnadsdatabasen, dvs. den databas som Apoteket använder för att beräkna din läkemedelsförmån.

Apoteket förbehåller sig rätten att neka att registrera dig utan att ange några skäl. Du kommer utan dröjsmål att underrättas för det fall att Apoteket nekar att registrera dig. 

Surfar du med mobilen?

Du har väl inte missat Apotekets nya mobilanpassade version?

Nej tackTill mobila apoteket